Saquella

Sekrety smaku kawy Saquella

Saquella to kawa włoska - robiona przez Włochów, we Włoszech, dla Włochów i wszystkich miłośników kawy w oryginalnym stylu włoskim. Włosi słyną z robienia najlepszej kawy na świecie - jest ona synonimem naszego kraju, podobnie jak perfumy są symbolem Francji, a zegarki - Szwajcarii.

Saquella

 

Saquella to firma rodzinna. Cały proces produkcji kontrolujemy osobiście i ponosimy za naszą kawę osobistą odpowiedzialność. Poświadczamy to własnym nazwiskiem widniejącym na każdej paczce: Saquella.

Saquella

 

Saquella produkuje kawę od 150 lat. Wykorzystujemy dawne, sprawdzone i doskonalone z pokolenia na pokolenie receptury, których pilnie strzeżemy! Tradycja rodzinna pozwala nam uczyć się produkcji i degustacji kawy od starszych i bardziej doświadczonych członków naszej rodziny. Spadek, jaki odziedziczyliśmy, wykorzystujemy w naszej codziennej pracy.

Saquella

 

Saquella wykorzystuje wyłącznie single origin coffees - ziarna pochodzące z pojedynczych miejsc upraw. Dzięki temu zawsze wiemy, skąd dokładnie pochodzi nasza kawa, kto konkretnie i w jaki sposób ją uprawia i przetwarza. Wszystko to stanowi zarówno o wyjątkowości smaków i aromatów naszych kaw, jak też jest gwarancją niezmiennej jakości produktów.

Saquella

 

Saquella produkuje kawy różnorodne. Nasze kawy komponujemy z ziaren pochodzących aż z 20 różnych źródeł, dzięki czemu w każdej paczce znajduje się kawa o zupełnie innym smaku, aromacie i właściwościach. Wiele zależy od metody czyszczenia ziaren na plantacji (natural lub washed), czasu palenia, wyboru ziaren z konkretnych upraw (terroir) oraz doboru proporcji arabiki i robusty. Jedne napary będą delikatniejsze, inne bardziej dosadne w smaku; lepsze do latte albo jako klasyczne espresso; z gęstszą lub subtelniejszą cremą; bogatsze w kofeinę, pobudzające bądź też łagodniejsze, popołudniowe… Warto zajrzeć do naszego katalogu, a następnie dopasować kawę do własnych potrzeb i gustów!

Saquella
Powrót na górę strony